Historik

Hammer

I HAMMER deler et harmonisk samfund en altruistisk livsstil inspireret af hippietiden. De løber, leger, synger og nyder livet sammen. Men langsomt går samfundet frem mod den moderne tidsalder. Gruppens adfærd bliver mere og mere egoistisk og individualistisk. I anden akt, møder vi en gruppe selvbevidste mennesker i ensomme bobler. Til sidst, ude af stand til at klare alle de falske forudsætninger, tvinges de til at opgive deres billedbevidste facader og vende tilbage til en altruistisk tilværelse.

Into the Hairy

ØSTRE GASVÆRK TEATER
30. MAJ – 1. JUNI 2024
Den ekspressive klubdans smelter sammen med scenekunstens instinktive GAGA univers i Sharon Eyals nyeste værk, der omdanner Østre Gasværk Teater til en elektronisk klubscene for en aften.

Peeping Tom

ØSTRE GASVÆRK TEATER,
23.-25. MAJ 2024

MUSIKHUSET AARHUS,
29. MAJ 2024

Dans har altid haft en erotisk dragning. Tilbage i tid rummede ballettens verden flere delikate muser og elskerinder til den herskende adel. Og mange danseklassikere med det sensuelle i centrum er kommet og gået.

SOLOSOLO

Solosolo er København Dansers første produktion skabt i 2020: Et videoværk med ny koreografi danset i byens tomme gader.

Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

FOLKETEATRET
16.-20. AUGUST 2023
Kompagniet, der består af en lille snes mandlige dansere, blev grundlagt i 1974. Af en gruppe balletentusiaster, der ville underholde med muntre versioner af det klassiske balletrepertoire, danset af mænd en travesti, det vil sige klædt ud som damer.

LES ÉTOILES

ØSTRE GASVÆRK TEATER
3. – 4. JUNI 2023
Frankrig er ballettens hjemland, og den nationale stolthed Pariseroperaen har haft stor betydning for udviklingen af den romantiske ballettradition. I dag rummer det prestigefulde kompagnis repertoire både klassisk ballet fra 1800-tallet, moderne ballet af berømte koreografer som Maurice Béjart og Roland Petit samt spritnye internationale koreografier.

Decadance #22

ØSTRE GASVÆRK TEATER
27.-28. MAJ 2023
Decadance #22 fører os lige ind i hjertet af Ohad Naharins koreografiske skaberkraft. Danset af The Batsheva Ensemble fra Israel. Følsom, hårdtslående, original og morsom. I år 2000 skabte Ohad Naharin første gang Decadance for at markere sine ti år med Batsheva Dance Company med uddrag fra koreografier, skabt til kompagniet.

GIGA GAGA People

TUNNELFABRIKKEN
20. MAJ 2023
København Danser indtog i sommeren 2022, i samarbejde med Copenhagen Opera Festival, Den Røde Plads, med en GAGA dansesession ledet af tidligere Batshevadanser Siri Wolthoorn. Det var en fantastisk oplevelse, som vi har haft svært ved at glemme – derfor gør vi det igen, så endnu flere kan opleve glæden!

Reset

CINEMATEKET
14. MAJ 2023
Dokumentarfilmen ‘Reset’ handler om koreograf og danser Benjamin Millepied (mest kendt i filmens verden for hans koreografi til thrilleren ‘Black Swan‘) og hans proces med at få opsat sin første ballet som balletmester på Pariseroperaen.

En corps

EN CORPS

CINEMATEKET
4. MAJ 2023
Den franske feel-good film ‘En corps’ handler om den lovende balletdanser, Elise, fra Pariseroperaens kompagni, som bliver skadet i en alder af 26 år. Da hun får at vide, at hun ikke længere kan danse professionelt, søger hun nye veje. Det leder hende i retning af en ny kærlighed og ind i en verden af moderne dans.

Dancing Pina | CPH:DOX

16.-25. MARTS 2023
Two of Pina Bausch’s mythological dance works are reinterpreted in Dresden and Senegal in an iconic film that pays tribute to both Bausch and the hard-working dancers who today embody her revolutionary ideas about dance.

Romeo and Juliet

CINEMATEKET
LØRDAG 27. AUGUST 2022
I Danmark elsker vi John Neumeiers legendariske ballet, men i London og New York er det Kenneth MacMillans version af kærlighedshistorien, der er den foretrukne. The Royal Ballet i London er et af verdens allerbedste balletkompagnier, og deres filmudgave af ‘Romeo og Julie’ er optaget on location i Italien.

Antidote

DEN RØDE PLADS – NØRREBRO
21. AUGUST 2022
København Danser + Middle East Peace Ensemble sammensmelter koncert og dans under Copenhagen Opera Festival

Ecole des Sables + Pina Bausch – Extra shows

ØSTRE GASVÆRK TEATER 25. MAJ – 2. JUNI 2022
Bauschs (1975) Le Sacre du printemps bliver danset af et nyt sammensat kompagni af dansere fra afrikanske lande.
I dette banebrydende værk med musik af Stravinsky bliver ‘en udvalgt’ ofret, og årstiderne skifter fra vinter til forår.

Partnere

Lad os holde kontakt

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

lad os være venner

Hvad skriver man et sted som her?