Romeo og Julie

København Danser og The Royal Ballet i London præsenterer en helt ny filmisk udgave af koreograf Kenneth MacMillans 'Romeo og Julie'

CINEMATEKET

Lørdag 27. august

19:00

21:15

I Danmark elsker vi John Neumeiers legendariske ballet, men i London og New York er det Kenneth MacMillans version af kærlighedshistorien, der er den foretrukne. The Royal Ballet i London er et af verdens allerbedste balletkompagnier, og deres filmudgave af ‘Romeo og Julie’ er optaget on location i Italien.

 

Filmen er en gendigtning af én af verdens bedste kærlighedshistorier, danset til Sergej Prokofjevs originale musik. Emmy-vindende Michael Nunn og William Trevitt står bag den nyskabende filmudgave.

 

Som medlemmer af de stridende Capulet- og Montague-familier burde Romeo og Julie være svorne fjender, men de bliver forelskede og gifter sig i al hemmelighed. Katastrofale omstændigheder opildner Romeo til at slå Julies fætter, Tybalt, ihjel, hvilket sætter gang i en kæde af begivenheder, der kulminerer i tragedie. Juliet drikker en eliksir for at undgå sin skæbne, og Romeo, der tror hun er død, forgifter sig efterfølgende. Da Julie vågner af sin dybe søvn, finder hun sin elskedes livløse krop. Fortvivlet stikker hun sig selv med en kniv og følger ham i døden. 

 

 

Filmene introduceres af balletanmelder og -historiker Erik Aschengreen

De unge stjerner William Bracewell og Francesca Hayward fra The Royal Ballet danser hovedrollerne som de to elskende.

Medvirkende: The Royal Ballet, William Bracewell, Francesca Hayward, Matthew Ball, Marcelino Sambé

Koreografi: Sir Kenneth MacMillan

DCP, 95 min.

Uden dialog

Tilladt for alle

Partnere

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

lad os være venner

Hvad skriver man et sted som her?