København danser

København Danser er Danmarks store dansefestival. Vores mission er at give danskerne mulighed for at opleve dans og ballet på allerhøjeste internationale niveau, når vi sammen skal nyde de bedste dansekompagnier i verden på københavnske scener. Hvert år vil København Danser præsentere et program, som henvender sig til både unge og ældre, det erfarne og uerfarne publikum.

Programmet for København Danser vil afspejle de aktuelle problemstillinger og debatter, som optager danskerne. Derfor gør vi os umage for at udvælge de værker, som er relevante i forhold til vores fokus, når programmet skal sammenstykkes.

Verden står overfor omfattende og komplekse kriser, som kræver nye fortællinger og forståelsesrammer. Det vil København Danser gerne bidrage til. Uden ord formidler dansen de store følelser og tanker, som giver rum for refleksion og mulighed for forandring.

 

 

 

 

dans med os

At starte en ny dansefestival, en ny kulturel organisation, kræver en landsby. Vi er evigt taknemmelige for vores landsby, der har gjort København Danser mulig. Vi tror på, at mange bække små kan blive til en fantastisk flod af store kunstneriske oplevelser. Vi inviterer dig derfor til at danse med os i kampen for et kulturrigt Danmark.

 

 

Skriv til hello@kbhdanser.dk hvis du har en god ide, vil være frivillig eller hvis du bare vil sige hej. Selv de mindste bidrag vil hjælpe rejsen mod de største kunstneriske oplevelser mange år ud i fremtiden.

Vi arbejder hele tiden på fremtiden og glæder os til at invitere dig med.

 

Kærlig hilsen

Thomas og Ulrik 

København Danser
Bryggervangen 7, 2. sal
2100 København Ø
CVR: 42022896

hello@kbhdanser.dk
presse@kbhdanser.dk

Ledelse
Ulrik Birkkjær
Festivalleder / Artistic Director

ulrik@kbhdanser.dk
+45 51 68 35 56

 

Tidligere solodanser ved San Francisco Ballet og Den Kongelige Ballet. Producent og kunstnerisk leder af danseforestillinger på turnéer til London, New York og Bangalore. Guldmedalje i Erik Bruhn-konkurrencen i Toronto. Modtager af Dronning Ingrids Hæderslegat.

Thomas Mieth
Festivalleder / Festival Director
mieth@kbhdanser.dk
+45 51 92 42 39

 

Snart 40 års erfaring som forestillings- og turnéleder på forestillinger over hele verden, fra Korinth Kino i Faaborg til Opera Garnier i Paris og Mariinsky Teatret i Sankt Petersborg. Har arbejdet med blandt andet Ørkenens Sønner, Det Brune Punktum, Rytteriet, Cirkusrevyen, La Fura Dels Baus, Alexander Kølpins Sommerballet, Cross Connection Ballet, Steen Koerner Studio og Den Kongelige Ballet.

Anne-Kari Ravn
Business Advisor
anne-kari@kbhdanser.dk

 

Master i økonomi fra Copenhagen Business School og mange år i den danske erhvervssektor. Fra 2008 – 2020 Business Manager hos Dansk Danseteater med ansvar for administrationen, fundraising og opbygning af et stort internationalt netværk, med turnéer i Europa, USA og Asien. 

Bestyrelse

Lars Liebst – Bestyrelsesformand
Født 1956, mand. Indtrådt i bestyrelsen den 8. januar 2021.
 
Bestyrelsesformand for Arena CPHX, Schackenborg Fonden, Bygnings og Udviklingsfonden DTM 4.0. Bestyrelsesmedlem i Schackenborg Landbrug, Egeskov Slot, Dronning Ingrids Hæderslegat, American Scandinavian Foundation. Senior advisor for Tishmanspeyer. Tidligere direktør for Grønnegårds Teatret, Statens Teaterskole og Tivoli. Erfaring fra diverse statslige råd, kommissioner og arbejdsgiverorganisationer.
Finn L Meyer – Næstformand

Født 1953, mand. Indtrådt i bestyrelsen den 8. januar 2021.

 

40 års erfaring som statsautoriseret revisor, partner, senior/managing partner og internationalt bestyrelsesmedlem. Vice Chair KPMG International, CFO KPMG EMA. Tidligere medlem af Komiteen for god selskabsledelse, Komiteen for god fondsledelse og formand for Fondslovsudvalget. Bestyrelsesformand for blandt andet Kjøbenhavns Boldklub, Gunnar Jensens Fond og Erling Knudsens Fond.

Camilla Høy Kramer Schou

Født 1980, kvinde. Indtrådt i bestyrelsen den 8. januar 2021.

Uddannet journalist fra SDU og kulturjournalist på Politiken fra 2005-2010. Fra 2010 til 2014 presseansvarlig for Den Kongelige Ballet, balletmester Nikolaj Hübbe og de udenlandske kompagnier, der gæstede Gamle Scene. Ansvar for PR på Den Kongelige Ballets store USA-turné i 2011. Siden 2014 presse- og kommunikationschef for Politikens Forlag og en del af forlagets ledelse. Fra januar 2024 forlagschef, Politikens Forlag

 

Maria Birkkjær Räder

Født 1982, kvinde. Indtrådt i bestyrelsen den 4. februar 2021.

 

Advokat og partner i Advokatfirmaet Birkkjær Räder.

Tidligere advokat hos Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith, Finansiel Stabilitet og Accura Advokatpartnerselskab. Møderet for landsret (L), optaget i Gældsstyrelsens Advokatpanel, certificeret insolvensadvokat. Er i nær familie med initiativtager og festivalleder Ulrik Birkkjær, og anses derfor ikke for uafhængig.

Kunstnerisk råd

Erik Aschengreen 
 

Forfatter, universitetslektor, balletkritiker og teoretiker. Dr. phil. med afhandlingen Jean Cocteau and the Dance. Skribent for Berlingske Tidende om ballet og dans fra 1964 til 2005. Var med til at etablere uddannelse i Dansevidenskab ved Københavns Universitet og underviser samme sted. Medlem af Scenekunstudvalget som bidrog til Danmarks kulturkanon (2006). Forfatter til en række bøger om ballet og dans. 

Sorella Englund

 

Instruktør, koreograf, pædagog og danser. Uddannet fra Den Finske Nationalballet og danser samme sted fra 1964. Første udenlandske solodanser ved Den Kongelige Ballet, 1970. Hyppig og elsket instruktør hos mange internationale balletkompagnier blandt andet Scottish National Ballet, National Ballet of Canada, Boston Ballet og Tokyo National Ballet. Balletmester for Boston Ballet 1996 til 1999. Efterfølgende fast instruktør ved Den Kongelige Ballet. 

Dinna Bjørn
 

Danser, koreograf og balletmester. Grundlagde sammen med Frank Andersen i 1976 Bournonvillegruppen, og har siden været en førende Bournonville-autoritet med internationalt ry. Fra 1990 Balletmester ved Den Norske Nationalballet. Fra 2001 Balletmester for Den Finske Nationalballet. Med Dronning Margrethe 2. som scenograf skabte Dinna Bjørn balletten Kærlighed i Skarnkassen (2001) og Tommelise (2005) til Pantomimeteatret i Tivoli. 

Sebastian Kloborg
 

Danser og koreograf. Solist ved Den Kongelige Ballet og Gauthier Dance i Stuttgart indtil 2016. Succes som koreograf med værker skabt til Den Kongelige Ballet, Dansk Danseteater, Corpus, English National Ballet, Kammerballetten og Betty Nansen Teatret. Koreograferede solosolo til København Danser i 2020 som festivalens første kunstneriske produktion. 

Partnere

Lad os være venner

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

lad os være venner

Hvad skriver man et sted som her?