Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

Folketeatret

august 2023

“We came to laugh, but we stayed to worship.”

Louise Levene, The Telegraph, London

 

 Det bliver både morsomt og imponerende, rent teknisk, når disse mandlige dansere med klingende, eksotiske ballerinanavne indtager scenen i Nørregade. 

“The funniest night you’ll ever have at the ballet!”

The Guardian

SPILLETIDER:

16. AUGUST 2023 KL. 19:30 (EKSTRAFORESTILLING) 
17. AUGUST 2023 KL. 19:30
18. AUGUST 2023 KL. 19:30
19. AUGUST 2023 KL. 19:30
20. AUGUST 2023 KL. 14:00 & 19:00

MÆND, TÅSPIDSSKO OG FORRYGENDE DANS

Endelig kommer Les Ballets Trockadero de Monte Carlo til København, og det bliver en fest. I Copenhagen Pride-ugen i august 2023 indtager The Trocks Folketeatret med lyserøde tåspidssko, tylsskørter og diademer i parykkerne. Et balletkompagni, vi ikke har set magen til, og med en tilgang til det klassiske balletrepertoire, der er ligeså bramfri parodisk, som den er båret af dyb kærlighed til ballettens kerneværdier. The Trocks ligner intet andet balletkompagni.

Kompagniet, der består af en lille snes mandlige dansere, blev grundlagt i 1974. Af en gruppe balletentusiaster, der ville underholde med muntre versioner af det klassiske balletrepertoire, danset af mænd en travesti, det vil sige klædt ud som damer. 

“The Trocks may show you how to laugh at ballet, but they also teach you to love it.”

The New York Post

Det begyndte Off-Off-Broadway i New York, men anmeldere og publikum modtog truppen med så stor entusiasme, at de hurtigt blev et verdenskompagni, der nu turnerer kloden rundt. Og igennem alle disse mange år er tilgangen egentlig forblevet den samme: balletklassikkerne serveres med et blink i øjet og en blændende sikkerhed rent teknisk. The Trocks viser, at mænd kan danse i tåspidssko uden at falde og banke næsen i gulvet.

The Trocks danser både klassikkerne og nyere værker skabt til dem. I København skal vi blandt andet se nogle af højdepunkterne fra deres repertoire: den hvide, romantiske andenakt fra Svanesøen, Svanens Død og den klassiske bravur ballet Paquita. 

Overalt i verden har The Trocks erobret publikum ved deres nærmest ufattelige charme. De udleverer alt, hvad der er lidt komisk og selvhøjtideligt ved den klassiske ballets konventioner. De får publikum til at le – hvad enten du er balletkender eller kommer til dansens verden for første gang – og samtidig er det så tydeligt, at de elsker at danse. Og netop derfor kan publikum slet ikke lade være med også at elske dem.

Der venter en enestående oplevelse på Folketeatret. Det bliver både morsomt, rørende, skægt og imponerende, rent teknisk, når disse mandlige dansere med klingende, eksotiske ballerinanavne indtager scenen i Nørregade 17-20 august 2023.

 

Program

Colette Adae, Ludmila Beaulemova, Maria Clubfoot,  Holly Dey-Abroad,  Nadia Doumiafeyva,  Nina Enimenimynimova,  Helen Highwaters, Elvira Khababgallina, Varvara Laptopova, Anya Marx, Grunya Protozova, Eugenia Repelskii, Olga Supphozova, Maya Thickenthighya, Minnie van Driver

 

Jacques d’Aniels, Bruno Backpfeifengesich, Boris Dumbkopf, Ketevan Iosifidi, Nicholas Khachafallenjar, Marat Legupski,  Sergey Legupski, Timur Legupski, Vladimir Legupski, Chip Pididouda Yuri Smirnov Kravlji Snepek, William Vanilla,  Jens Witzelsucht, Tino Xirau-Lopez

 

Artistic Director: Tory Dobrin

Executive Director: Liz Harler

Associate Director: Isabel Martinez Rivera

 

LE LAC DES CYGNES (SWAN LAKE, ACT II)

MUSIC BY PYOTR ILYICH TCHAIKOVSKY

CHOREOGRAPHY AFTER LEV IVANOVICH IVANOV

COSTUMES BY MIKE GONZALES

DECOR BY CLIO YOUNG

LIGHTING BY KIP MARSH

 

PAS DE DEUX OR MODERN WORK TO BE ANNOUNCED

 

GO FOR BAROCCO

MUSIC BY J.S. BACH

CHOREOGRAPHY BY PETER ANASTOS

COSTUMES BY MIKE GONZALES

LIGHTING BY KIP MARSH

 

PAQUITA

MUSIC BY LUDWIG MINKUS

CHOREOGRAPHY AFTER MARIUS PETIPA

STAGED BY ELENA KUNIKOVA

COSTUMES AND DECOR BY MIKE GONZALES

LIGHTING BY KIP MARSH

SPILLETIDER:

16. AUGUST 2023 KL. 19:30 (EKSTRAFORESTILLING) 
17. AUGUST 2023 KL. 19:30
18. AUGUST 2023 KL. 19:30
19. AUGUST 2023 KL. 19:30
20. AUGUST 2023 KL. 14:00 & 19:00

Partnere

Lad os holde kontakt

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

lad os være venner

Hvad skriver man et sted som her?