Dancing Pina | CPH:DOX

16. marts, 18:30 Big Bio Nordhavn
20. marts, 16:30 Aveny-T
25. marts, 14:00 Grand Teatret

DANCING PINA
Florian Heinzen-Ziob / Germany / 2022 / 112 min

To af Pina Bauschs mytologiske danseværker fortolkes på ny i Dresden og Senegal i en billedsmuk film, der hylder både Bausch og de hårdtarbejdende dansere, der i dag lægger krop til hendes revolutionerende tanker om dans som en moderne kunstform.
 

Ti år efter den ikoniske tyske koreograf Pina Bauschs død bliver to af hendes mest kendte værker sat op under ledelse af dansere fra Bausch’s oprindelige ensemble. Det ene bliver sat op af klassiske balletdansere i Dresden. Det andet bliver sat op i Senegal af dansere fra flere forskellige afrikanske lande. ’Dancing Pina’ dokumenterer de to vidt forskellige, men ekstremt krævende og udmattende forberedelser, hvor målet er at opnå så meget kontrol, at man ender med at miste den igen. Interviews med danserne og koreograferne, klip fra de originale opsætninger og et moderne blik vækker Pina Bausch og hendes geni til live igen. Og gennem filmen svæver hendes sjæl over danserne og spørger: Hvordan ville du danse, hvis du vidste, du skulle dø?

16. marts, 18:30
Big Bio Nordhavn

 

Mød instruktør Florian Heinzen-Ziob

 

Mød Florian Heinzen-Ziob i en kort samtale efter filmens visning. Samtalen modereres af København Danser. Præsenteres i samarbejde med København Danser og Goethe-Instituttet.

20. marts, 16:30
Aveny-T

 

Danseworkshop i Aveny-T

 

Lær Pina Bauschs metoder til denne danseworkshop med Annette Kruse Scharling i Væksthuset i Aveny-T efterfulgt af en visning af ‘Dancing Pina’. Til denne workshop undervises du i moderne dans, koreografiske processer og Pina Bauschs metoder. Annette Kruse Scharling uddannet cand. mag. i musikvidenskab med speciale i koreomusikalsk analyse og har brugt det meste af sit liv på at danse. Hun har i flere år undersøgt, hvordan lige netop Pina Bausch bruger musikken i Le Sacre til at formidle historier. Bemærk at workshoppen begynder kl. 16.30 og varer 1 time, hvorefter filmen begynder kl. 17.30! For både begyndere og øvede. Præsenteres i samarbejde med København Danser og Goethe-Instituttet.

25. marts, 14:00
Grand Teatret

 Mød danser Malou Airaudo

 

Efter visningen kan du møde danser Malou Airaudo i en samtale om diversitet og repræsentation inden for dans. Malou Airaudo er mangeårigt medlem af kompagniet i Wuppertal, var i det oprindelige cast i Le Sacre du Printemps og rejser i dag rundt med produktionen, hvor hun dels støtter de unge dansere, men også selv indtager scenen i duetten Common Ground[s]. Samtalen modereres af Ulrik Birkkjær, kunstnerisk direktør v. København Danser. Præsenteres i samarbejde med København Danser og Goethe-Instituttet.

Partnere

Tilmeld vores nyhedsbrev

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

lad os være venner

Hvad skriver man et sted som her?