GÖTEBORGSOPERANS DANSKOMPANI

HAMMER af Alexander Ekman

Operaen

12.-13. juni 2024

“Brilliant”

Tanz magazine

 

“A touching, almost holy experience, to see the dancers so close and vulnerable.” 

Svenska Dagbladet

 

“A world-class show.”

 Aftonbladet 


“Genius!”

Borås Tidning

 

GöteborgsOperans Danskompani har de sidste 10 år udviklet sig til et af verdens allerbedste moderne dansekompagnier.

Sidste år skabte sveriges stjernekoreograf Alexander Ekman sammen med den danske modeskaber Henrik Vibskov forestillingen HAMMER, der spejler samtiden med humor og fantasi.  København Dansers første armtag med Operaen i København bliver et møde med en gruppe ekstraordinære dansere i det største hit nogensinde for GöteborgsOperans Danskompani.

I HAMMER deler et harmonisk samfund en altruistisk livsstil inspireret af hippietiden. De løber, leger, synger og nyder livet sammen. Men langsomt går samfundet frem mod den moderne tidsalder. Gruppens adfærd bliver mere og mere egoistisk og individualistisk. I anden akt, møder vi en gruppe selvbevidste mennesker i ensomme bobler. Til sidst, ude af stand til at klare alle de falske forudsætninger, tvinges de til at opgive deres billedbevidste facader og vende tilbage til en altruistisk tilværelse.

OPERAEN 

12. Juni 2024 KL. 19:30

13. juni 2024 KL. 19:30
KØB BILLET

Alexander Ekman

 

Alexander Ekman er født i Stockholm og har danset i Den Kongelige Svenske Ballet, Cullberg Balletten og Nederlands Dans Teater 2. I 2006 besluttede han helt at hellige sig arbejdet som koreograf.

Alexander Ekman har lavet mange kreationer for kompagnier som Cullberg Balletten, Göteborgsoperans Danskompani, Islands Dansekompagni, Bern Ballet, Cedar Lake Contemporary Dance, Ballet de l’Opéra du Rhin, Den Kongelige Svenske Ballet, Den Norske Nationalballet, Boston Ballet, Dresden Semperoper og Ballet de l’Opéra de Paris. Han skabte også værker til festivaler som Europa Danse i Frankrig og til Athens Internationale Dansefestival. Til Nederlands Dans Theater 2 kreerede han Flockwork i 2006, et år senere Lab 15 til Nederlands Dans Theater 1, og Cacti i 2010 til Nederlands Dans Theater 2. Cacti blev nomineret til den hollandske dansepris Swan som bedste danseproduktion i 2010, og i 2015 satte Ekman den op for Den Kongelige Ballet i København.

 

Alexander Ekman har også lavet museumsinstallationer til Moderna Museet i Stockholm og har komponeret musik til mange af sine værker. I løbet af 2011 arbejdede Ekman som lærer/koreograf på den prestigefyldte Julliard School i New York City. Fra sæson 2011 til 2013 var Ekman huskoreograf ved Nederlands Dans Theater.

Foto: Lennart Sjöberg

OM KOMPAGNIET

Vi er GöteborgsOperans Danskompani.

Kompagniet tager vovede og uventede valg i vores mission om at kreerer kunst så smuk, udfordrende og uforudsigeligt som livet selv.

GöteborgsOperans Danskompani er et af verdens bedste dansekompagnier. Hver af de 40 dansere, fra over 20 lande, bidrager med deres unikke kunst.  Sammen er de et kreativt og dynamisk ensemble, der tiltrækker de mest spændende koreografer i verden til Gøteborg, hvor de kan skabe nye revolutionerende værker.

Katrín Hall

Kunstnerisk Leder, GÖTEBORGSOPERANS DANSKOMPANI

Foto: Lennart Sjöberg
Foto: Lennart Sjöberg

OPERAEN

12. JUNI 2024 KL. 19:30

13. JUNI 2024 KL. 19:30
KØB BILLET

Partnere

Lad os holde kontakt

Få essentielle informationer om forestillinger, særlige tilbud og programændringer.
Vi spammer ikke.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.